Tjitske Tjits

Ik maak divers werk wat ontstaat vanuit een (maatschappelijk) thema of uit het materiaal zelf. Wat mij bezighoud is het milieu, het gedrag van de mens en mijn eigen worsteling / frustratie daarin met betrekking op mijn eigen gedrag. Mijn werk gaat vaak een verbinding aan met vorm, structuur en herhaling. Herhaling van hetzelfde patroon, materiaal en / of handeling. Herhaling geeft mij een tijdelijke vorm van rust. Mijn keuzes zijn momentopnamen, niks staat vast. Van het één komt het ander, het is een weg met allemaal vertakkingen.

Ik denk regelmatig dat ik een vooropgezet plan heb maar dat blijkt vaak niet zo te blijven. Door de vele gedachtestromen of ontwikkelingen tijdens het proces veranderd het plan regelmatig. Hierdoor ontstaat er vaak totaal iets nieuws!

Mijn 5-jarige opleiding aan de Kunst Academie Fryslân heeft mij enorm geïnspireerd en inzicht gegeven in de processen welke bij de totstandkoming van een kunstwerk bepalend zijn. De uitdaging en prikkeling die de opleiding gaf heeft mij scherper gemaakt en hier en daar verbazing opgeleverd. Daarnaast was dit een weg met innerlijke confrontaties waardoor deze opleiding mij veel verbreding maar ook verdieping gebracht heeft. Hierdoor ben ik als een completere kunstenaar afgestudeerd.

Gemaakt door Tjitske Langhout
Rare vogel